Jarní salát z fazolek a mladého špenátu se strouhaným vejcem


Pokud budete vajíčka kombinovat s hromadou čerstvé zeleniny a s několika lžícemi olivového oleje, uděláte svému zdraví velkou službu! A zde je jeden z receptů, který by se dal pojmenovat jako SALÁT VĚČNÉHO MLÁDÍ…
4 porce
salát
200 g mladého špenátu
400 g fazolových lusků čerstvých nebo mražených
100 g malých rajčátek
4 natvrdo vařená vejce
řeřicha
dresink
3 lžíce plnotučné hořčice
3 lžíce olivového oleje
šťáva z jedné limetky
hrst sekané pažitky
pepř
sůl
Fazolky vaříme 2–3 minuty v osolené vodě a pak je ihned prudce zchladíme ve studené vodě a necháme je okapat.
Z oleje, hořčice, citrónové šťávy a kůry, soli a pepře, sekané pažitky vymícháme dresink.
Fazolky a omytý mladý špenát smícháme s dresinkem, servírujeme na talíř, poklademe půlky rajčátek a navrch nahrubo nastrouháme vejce a ozdobíme řeřichou.
Ohodnoťte tento recept: