Krůtí játra na mangovém ragú


Nezvyklá kombinace? Vyzkoušejte exoticky nasládlou a jemně štiplavou chuť mangového ragú se zázvorem a opraženými kešú oříšky. Játra můžete marinovat i v brandy jednou za čas si tuto variaci můžete dovolit vždyť játra a alkohol k sobě odjakživa patří.
4 porce
400 g krůtích jater
50 g másla
1 mango
50 g čerstvého zázvoru
4 střiky Martini extra dry
50 g kešu ořechů
sůl
bílý pepř, čerstvě mletý
1. krůtí nebo husí játra očistíme, nakrájíme na porce, lehce zastříkneme Martini a necháme marinovat
2. kešu oříšky na sucho opražíme
3. mango oloupeme a nakrájíme na kostky, očištěný zázvor nakrájíme najemno
4. v pánvi rozpustíme máslo, orestujeme na něm jemně krájený zázvor a kostky manga, ochutíme solí a pepřem
5. marinovaná játra prudce a krátce opečeme na másle z obou stran, ochutíme solí, pepřem a podáváme s mangem a kešu ořechy
Ohodnoťte tento recept: