Ryby a mořské plody

Sleď v županu

Sledě v županu byste měli určitě vyzkoušet. Ryba je pěkně zachumlaná pod vrstvou zeleniny a její pikantnost zjemní trochu majonézy. Nakládané sledě koupíte v každých lahůdkách. Recept se nezdá, ale je skutečně výborný! Navíc jednoduchý a rychlý. V některých ruských rodinách přidávají ještě vejce vařené natvrdo (ozdobte porci jeho čtvrtkami) a strouhanou vařenou mrkev (pod vrstvu řepy).

4 porce

200 g marinovaných sleďů
200 g brambor ve slupce vařených a oloupaných brambor
200 g červené řepy vařené ve slupce a oloupané
100 g majonézy
4 snítky kopru
čerstvě mletý pepř
sůl

1. Marinované sledě a oloupané brambory nakrájíme na kostičky.

2. Brambory smícháme s majonézou, směs osolíme a opepříme.

3. Na talíř poklademe rybu, na ni porci brambor v majonéze, navršíme červenou řepu nastrouhanou na nudličky (na okurkovém, ne mrkvovém struhadle) a ozdobíme snítkou kopru.

Ohodnoťte tento recept: 

10 hlasů

Další recepty Celý díl