Ryby a mořské plody

Maďarské rybí karbanátky

Kapří karbanátky jsou tradičním maďarským předkrmem podávaným již v 17. století, a jak je vidět, svoji popularitu si udržel dodnes. Zkuste vyměnit českou klasiku masových karbanátků za klasiku maďarskou. Určitě vás nezklame.

4 porce

400 g kapra filet bez kostí (nahradit můžete i filé z tresky)
1 rohlík
50 ml mléka
1 hrst jemně sekané petrželové natě
sůl
čerstvě mletý černý pepř

trojobal

100 g hladké mouky
2 vejce
250 g strouhanky
olej na smažení

na ozdobu

1 svazek petrželové natě na osmažení
sladká paprika na posypání
2 citrony na ozdobu a pokapání

1. rohlík natrháme na kousky a navlhčíme mlékem. Rybí maso semeleme nebo nasekáme najemno a smícháme s navlhčeným rohlíkem, vejcem, jemně sekanou petrželovou natí, solí a pepřem

2. z těsta tvarujeme válečky cca 7 cm dlouhé a 3 cm široké, obalíme v trojobalu (1.mouka, 2. rozšlehané vejce, 3. strouhanka) a smažíme dozlatova

3. petrželovou nať rozdělíme na jednotlivé části a prudce a krátce orestujeme v oleji a na ubrousku necháme okapat

4. karbanátky pokapeme citrónovou šťávou, posypeme mletou sladkou paprikou a smaženou petrželovou natí

Ohodnoťte tento recept: 

55 hlasů

Další recepty Celý díl