Maďarské rybí karbanátky


Kapří karbanátky jsou tradičním maďarským předkrmem podávaným již v 17. století, a jak je vidět, svoji popularitu si udržel dodnes. Zkuste vyměnit českou klasiku masových karbanátků za klasiku maďarskou. Určitě vás nezklame.
4 porce
400 g kapra filet bez kostí (nahradit můžete i filé z tresky)
1 rohlík
50 ml mléka
1 hrst jemně sekané petrželové natě
sůl
čerstvě mletý černý pepř
trojobal
100 g hladké mouky
2 vejce
250 g strouhanky
olej na smažení
na ozdobu
1 svazek petrželové natě na osmažení
sladká paprika na posypání
2 citrony na ozdobu a pokapání
1. rohlík natrháme na kousky a navlhčíme mlékem. Rybí maso semeleme nebo nasekáme najemno a smícháme s navlhčeným rohlíkem, vejcem, jemně sekanou petrželovou natí, solí a pepřem
2. z těsta tvarujeme válečky cca 7 cm dlouhé a 3 cm široké, obalíme v