Vinná klobása


Nevím, kolik práce dalo Filipovi přemluvit svého dědu a babičku, aby světu vyzradili tento recept na jemné vinné klobásy. V Sajlerově rodině se každoročně vyrábí na Štědrý den. Klobásky jsou to vskutku delikátní. Pokud nemáte možnost pracovat se střívky a k tomu potřebnou „narážečkou“, z těsta můžete vyrobit placičky v podobě karbanátků a pochutnáte si stejně.
1,5 kg krkovice
0,5 kg vepřového bůčku
1 kg králičího masa
9 rohlíků namočených v mléku
1 l bílého vína (vlašský ryzlink)
muškátový oříšek
citrónová kůra
bílý pepř
sůl
jehněčí nebo kozí střívka (strunky)
na opečení – hladká mouka, sádlo, máslo nebo olej
1. Maso dvakrát semeleme společně s rohlíky navlhčenými v mléce, poté vykutrujeme společně s kořením, citrónovou kůrou a vínem.
2. Plničkou narážíme masovou fáš do střívek. Jednotlivé porce stočíme do šneka, spojíme špejlí, poprášíme moukou a pečeme na sádle dozlatova.
3. Podáváme s bramborovým salátem, domácí bramborovou kaší nebo kysaným zelím a chlebem.
Ohodnoťte tento recept: