Maso

Šaldorfská pečínka

Jemně prorostlá krkovička je to nejlepší maso pro náš pokrm jakousi šaldorfskou živáňskou. Zůstane pěkně šťavnatá a během 40 minut na grilu je měkká jako dort. Pokud máte možnost, naložte si maso den či dva dny předem, kromě koření jej pokapte i citrónovou šťávou. Bude ještě křehčí. Můžete lehce překořenit, koření se vpije do masa a brambor a při samotném pečení (vlastně dušení ve vlastní šťávě) v alobalu zjemní a vzájemně se propojí.

4 porce

800 g vepřové krkovice s kostí
1 kg brambor
300 g cibule
palička česneku
dlaň majoránky
40 g sušených hub
sůl
olej
snítka rozmarýnu nebo tymiánu

1. plátky krkovice osolíme a opepříme, posypeme majoránkou a necháme uležet, nejlépe přes noc

2. brambory nakrájené na jemné plátky a cibuli na měsíčky, promícháme s nasekaným česnekem, namočenými a scezenými sušenými houbami, solí a olejem. Tuto směs vložíme do kapes z alobalu (1 porce = 1 kapsa), navrch přidáme krkovici a snítku bylinek

3. kapsy zabalíme a necháme grilovat cca 40 minut

Ohodnoťte tento recept: 

18 hlasů

Další recepty Celý díl