Ryby a mořské plody

Pražma s otevřenými lasagnemi

Je to velmi výživné, ale přitom lehce stravitelné jídlo. Snoubení vína s čerstvým estragonem a žloutkem nám dopřává objevení nové třetí chutě.
A opět tady máme koření, které, podává-li se v malém množství, funguje jako lék. Estragon totiž opět podporuje chuť k jídlu a zároveň ulehčuje trávení.

4 porce

4 (8 filetů) pražmy královské (nebo lososa či pstruha)
sůl
pepř
olivový olej
8 plátků lasagní

zelenina

200 g cukety
200 g lilku
200 g jarní cibulky
100 g rajčat
30 g česneku
sůl
pepř
olivový olej

žloutková pěna

3 žloutky
1 dcl bílého vína (sektu)
šťáva z 1 limetky
snítka estragonu
sůl
pepř

1. filety ryby okořeníme solí a pepřem, pokapeme olejem a necháme odpočinout

2. nakrájíme připravenou zeleninu

3. na dvou pánvích na troše olivového oleje opékáme zvlášť rybí steaky a zeleninu

(zeleninu osolíme a opepříme až na závěr)

4. ve vroucí osolené vodě s olejem uvaříme lasagne

5. posekáme si snítku estragonu a v misce smícháme se solí, pepřem, limetkovou šťávou, bílým vínem (může být i sekt); přidáme žloutky a tuto směs vyšleháme nad vodní lázní do pěny

6. lasagne prokládáme zeleninou, na vrch pečený steak, přelijeme estragonovou pěnou, ozdobíme snítkou estragonu

Ohodnoťte tento recept: 

5 hlasů

Další recepty Celý díl