Vege portobello burger
Myslíme i na vegetariány. Tip na šťavnaté, na másle opečené portobello s pestem a zeleninovým ratatouille.
4 porce
4 portobella
4 lžíce másla
snítka rozmarýnu
4 housky
Petrželové pesto
4 hrsti petržele
2 lžíce slunečnicového semínka
50 g parmezánu
asi 100 ml olivového oleje
4 lžíce omáčky à la ratatouille
Nejprve si připravíme malé množství ratatouille na způsob originálního provensalského receptu. Je to nejpracnější část receptu, ale stojí za to, poněvadž vegetariánská kombinace s portobellem a pestem je výtečná. Anebo si jeden den k obědu či večeři ratatouille připravte a dejte stranou do sklenice potřebné množství, uchovejte v lednici a druhý den si připravte tyto vegetariánské burgery.
Lístky petržele spolu se slunečnicovými semínky, nalámaným parmezánem a olejem rozmixujeme do omáčkové konzistence. Na přepuštěném másle se snítkou rozmarýnu opečeme portobella z obou stran. Současně prohřejeme rozkrojené housky.
Na půlku housky navršíme lžíci ratatouille, opečené portobello, potřeme petrželkovým pestem a zakryjeme druhou polovinou housky.
Ohodnoťte tento recept: