Presovaná terina z pečených kachních stehen s jablečným pyré a bramborovým knedlíčkem s brusinkami


Tak tuto dobrotu připravte na slavnostní tabuli. Uvidíte, jak rychle budou talíře prázdné!
4−6 porcí
4 kachní stehna
mletý kmín
sůl
2 vejce
Kachní stehna osolíme, okmínujeme, vložíme do pekáče a pečeme doměkka. Upečená kachní stehna necháme vychladit a maso oddělíme od kostí, natrháme na kusy, dochutíme solí, kmínem, přidáme vejce a promícháme. Hotovou směs klademe na potravinářskou folii nebo do alobalu. Zabalíme do válečku a vložíme do předehřáté trouby na 90 °C na 15 minut.
Jablkové pyré
4 jablka
4 lžíce cukru
200 ml bílého vína
Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kusy. Cukr přepustíme v kastrůlku na karamel, zalijeme vínem, vložíme jablka a vaříme dokud nejsou měkká. Poté vše rozmixujeme dohladka.
Bramborové knedlíčky
200 g brambor
50 g brusinek
1 vejce
hrubá mouka
sůl
Oloupané brambory uvaříme, poté necháme vychladit a nastrouháme. Do brambor přidáme brusinky, vejce, hrubou mouku, sůl a promícháme. Z těsta tvarujeme knedlíčky, které vkládáme do vroucí osolené vody. Knedlíčky vaříme asi 5 minut. Uvařené knedlíčky potřeme máslem, aby neoschly, a můžeme servírovat.
Ohodnoťte tento recept: