Ryby a mořské plody

Zavináče z cejnů plněné cibulí a feferonkou

Jak se říká, na všechno dobré si člověk musí počkat. I zavináče potřebují odpočívat v nálevu alespoň týden, aby vám ukázaly, jak pikantní dokáží být.

4 porce

4 filety z cejna
200 g cibule
100 g mrkve
4 malé feferonky
10 kuliček pepře
4 bobkové listy
ocet a voda v poměru 1:1
cukr krupice podle chuti (cca 2 lžíce)
sůl

1. Cejny vykostíme a maso filetů z vnitřní strany lehce nařežeme.

2. Cibuli nakrájíme na klínky, mrkev na nudličky a vložíme doprostřed filetů, přidáme půlky feferonek, zabalíme a spíchneme párátkem a naskládáme do sklenice.

3. Do hrnce nalijeme vodu a ocet v poměru 1:1, přidáme koření, zbylé půlky feferonek, osolíme a krátce převaříme.

4. Ještě teplým nálevem zavináče zalijeme a necháme otevřené vychladnout.

5. Sklenici uzavřeme a vložíme na týden do lednice.

Ohodnoťte tento recept: 

57 hlasů

Další recepty Celý díl