Zavináče z cejnů plněné cibulí a feferonkou


Jak se říká, na všechno dobré si člověk musí počkat. I zavináče potřebují odpočívat v nálevu alespoň týden, aby vám ukázaly, jak pikantní dokáží být.
4 porce
4 filety z cejna
200 g cibule
100 g mrkve
4 malé feferonky
10 kuliček pepře
4 bobkové listy
ocet a voda v poměru 1:1
cukr krupice podle chuti (cca 2 lžíce)
sůl
1. Cejny vykostíme a maso filetů z vnitřní strany lehce nařežeme.
2. Cibuli nakrájíme na klínky, mrkev na nudličky a vložíme doprostřed filetů, přidáme půlky feferonek, zabalíme a spíchneme párátkem a naskládáme do sklenice.
3. Do hrnce nalijeme vodu a ocet v poměru 1:1, přidáme koření, zbylé půlky feferonek, osolíme a krátce převaříme.
4. Ještě teplým nálevem zavináče zalijeme a necháme otevřené vychladnout.
5. Sklenici uzavřeme a vložíme na týden do lednice.
Ohodnoťte tento recept: