Moučníky a cukroví

Kakaový drobenkový koláč se zakysanou smetanou

Jednoduchý, rychlý a chutný je koláč z drobenky s čokoládovou náplní.

suroviny na 1 vyšší plech o rozměru 22 × 30 cm

Těsto

250 g polohrubé mouky
250 g celozrnné špaldové mouky
100 g mletých vlašských ořechů
200 g třtinového cukru
30 g kakaa
1 vejce
250 g másla

Pudink

1 l mléka
2 čokoládové pudinky
2 vanilkové cukry

zakysaná smetana na podávání

Z polohrubé a špaldové mouky, ořechů, cukru, kakaa, vejce a změklého pokrájeného másla promneme mezi prsty drobenkové těsto.

Vanilkový prášek rozmícháme v troše mléka, zbytek mléka přivedeme k varu společně s cukrem přilijeme rozmíchaný prášek a asi 2 minuty povaříme do zhoustnutí.

Polovinu těsta vsypeme na plech vyložený pečicím papírem.

Hotový teplý puding opatrně rozlijeme na těsto a zasypeme jej druhou polovinou těsta.

Vložíme do trouby a pečeme při 180 °C 30−40 minut. Necháme zchladnout, krájíme na kostky a podáváme se zakysanou smetanou.

Ohodnoťte tento recept: 

244 hlasů

Další recepty Celý díl