Kakaový drobenkový koláč se zakysanou smetanou


Jednoduchý, rychlý a chutný je koláč z drobenky s čokoládovou náplní.
suroviny na 1 vyšší plech o rozměru 22 × 30 cm
Těsto
250 g polohrubé mouky
250 g celozrnné špaldové mouky
100 g mletých vlašských ořechů
200 g třtinového cukru
30 g kakaa
1 vejce
250 g másla
Pudink
1 l mléka
2 čokoládové pudinky
2 vanilkové cukryzakysaná smetana na podávání
Z polohrubé a špaldové mouky, ořechů, cukru, kakaa, vejce a změklého pokrájeného másla promneme mezi prsty drobenkové těsto.
Vanilkový prášek rozmícháme v troše mléka, zbytek mléka přivedeme k varu společně s cukrem přilijeme rozmíchaný prášek a asi 2 minuty povaříme do zhoustnutí.
Polovinu těsta vsypeme na plech vyložený pečicím papírem.
Hotový teplý puding opatrně rozlijeme na těsto a zasypeme jej druhou polovinou těsta.
Vložíme do trouby a pečeme při 180 °C 30−40 minut. Necháme zchladnout, krájíme na kostky a podáváme se zakysanou smetanou.
Ohodnoťte tento recept: