Voňavá panna cotta


Jemnou panna cottu můžete připravovat na mnoho způsobů, s různou příchutí, s rozličnými pálenkami či likéry, doplněné ovocem či horkou čokoládou. Dnes ji ochutnáme ovoněnou exotickým kořením a bílým portským vínem.
4 porce
300 ml 33% smetany
30 g vanilkového cukru
1 hvězdička badyánu
1 větvička skořice
5 hřebíčků
40 ml bílého portského vína
2 plátky želatiny (nebo 8 g sypké) + voda na namočení
ovoce na ozdobu
Želatinu vložíme do studené vody a necháme asi 10 minut nabobtnat.
Smetanu vložíme společně s cukrem, kořením a portským vínem do rendlíku a přivedeme k varu. Pozvolna necháme vařit asi 5 minut. Poté přecedíme a necháme směs zchladnout na přibližně 50 °C. Důkladně vmícháme nabobtnalou želatinu (jen želatinu, ne vodu, ve které se máčela!) a nalijeme do mističek. Necháme řádně ztuhnout. Ozdobíme ovocem.
Ohodnoťte tento recept: