Polévky

Batátová polévka

Výborná polévka, která vás v mrazivých dnech jisto jistě zahřeje a po výživové stránce je zdravě vydatná.

6–8 porcí

1 střední cibule
3 stroužky česneku
1 mrkev
400 g batátů
150 g červené čočky
2 lžíce nakrájeného čerstvého zázvoru
1 lžíce červené kari pasty
špetka mletého chilli
1,5 l zeleninového vývaru
2 lžíce rybí omáčky
250 ml kokosového mléka
1−2 limetky
sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej

na podávání

4 snítky koriandru
hoblinky chilli na servírování

Očištěnou zeleninu nakrájíme nahrubo. V hrnci na rozpáleném olivovém oleji osmahneme cibuli, česnek a zázvor, vmícháme kari pastu, špetku chilli, osmahneme, vmícháme propláchnutou čočku, mrkev a batáty, opět osmahneme, zalijeme zeleninovým vývarem, zastříkneme rybí omáčkou a vaříme, až jsou batáty měkké. Poté rozmixujeme, přidáme kokosové mléko, šťávu z limetek, podle chuti osolíme, opepříme. Podáváme s nasekaným koriandrem a hoblinkami chilli.

Ohodnoťte tento recept: 

47 hlasů

Další recepty Celý díl