Ryby a mořské plody

Losos s citronovou omáčkou se zeleným pepřem a zázvorovým bulgurem

Skutečná lahůdka, kterou byste měli ochutnat!

6 porcí

Porce lososa osolíme a opepříme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C 10−15 minut. Záleží, jak hodně chcete mít maso propečené. Někdo dává přednost šťavnatějšímu masu, jiný je zas raději, když tuk z masa vyteče a maso je sušší.

Citronová omáčka se zeleným pepřem

4 žloutky
200 ml bílého vína
šťáva z půlky citronu
sůl
mletý pepř

80 g přepuštěného másla
1 lžíce nakládaného zeleného pepře bez nálevu

Nad vodní lázní vyšleháme žloutky s vínem, citronovou šťávou, špetkou soli a mletého pepře do nadýchané pěny, poté do ní pozvolna zašleháme přepuštěné máslo. Jakmile získáme omáčkovou konzistenci, vmícháme nakládaný pepř a ihned přeléváme rybí steak na talíři.

Zázvorový bulgur

240 g suchého bulguru
voda na uvaření
50 g másla
1 citron
2 lžíce kandovaného zázvoru
2 lžičky mletého zázvoru
sůl
mletý pepř
1 hrst čerstvého koriandru

Nejprve uvaříme bulgur.

Rozpustíme máslo, vmícháme nakrájený kandovaný zázvor, uvařený bulgur, osmahneme, ochutíme citronovou šťávou (můžeme i citronovou kůrou), mletým zázvorem, solí, mletým pepřem, osmahneme a odstavíme. Na závěr vmícháme nasekaný koriandr.

Ohodnoťte tento recept: 

20 hlasů

Další recepty Celý díl