Losos s citronovou omáčkou se zeleným pepřem a zázvorovým bulgurem


Skutečná lahůdka, kterou byste měli ochutnat!
6 porcí
Porce lososa osolíme a opepříme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C 10−15 minut. Záleží, jak hodně chcete mít maso propečené. Někdo dává přednost šťavnatějšímu masu, jiný je zas raději, když tuk z masa vyteče a maso je sušší.
Citronová omáčka se zeleným pepřem
4 žloutky
200 ml bílého vína
šťáva z půlky citronu
sůl
mletý pepř80 g přepuštěného másla
1 lžíce nakládaného zeleného pepře bez nálevu
Nad vodní lázní vyšleháme žloutky s vínem, citronovou šťávou, špetkou soli a mletého pepře do nadýchané pěny, poté do ní pozvolna zašleháme přepuštěné máslo. Jakmile získáme omáčkovou konzistenci, vmícháme nakládaný pepř a ihned přeléváme rybí steak na talíři.
Zázvorový bulgur
240 g suchého bulguru
voda na uvaření
50 g másla
1 citron
2 lžíce kandovaného zázvoru
2 lžičky mletého zázvoru
sůl
mletý pepř
1 hrst čerstvého koriandru
Nejprve uvaříme bulgur.
Rozpustíme máslo, vmícháme nakrájený kandovaný zázvor, uvařený bulgur, osmahneme, ochutíme citronovou šťávou (můžeme i citronovou kůrou), mletým zázvorem, solí, mletým pepřem, osmahneme a odstavíme. Na závěr vmícháme nasekaný koriandr.
Ohodnoťte tento recept: