Maso

Kuřecí fricassée se smržovou omáčkou

Hmmm, tak to je skutečně nadpozemská dobrota! S tučnou zakysanou smetanou se nešetří, ale vězte, stojí to za zkušenou a za ochutnání. Dokonalé souznění chutí!

1,5 l vody
0,5 l bílého vína
100 ml bílého dezertního vína
100 g žampionů
6 šalotek
3 snítky estragonu
1 brésské kuře
mletý pepř
sůl

omáčka

vývar z kuřete
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
500 g crème fraîche

30 g sušených smržů
500 ml vody
100 ml madeirského vína

Do vody vlijeme bílé i dezertní víno, nakrájené žampiony a šalotku, estragon, osolíme a přivedeme k varu.

Kuře naporcujeme na menší kusy, osolíme, opepříme a vložíme do připravené várky. Pozvolna vaříme 30 minut, až je maso měkké.

Sušené houby namočíme a vaříme doměkka. Poté je ještě povaříme s madeirským vínem.

Kuře z vývaru vyjmeme, vývar zahustíme máslem smíchaným s hladkou moukou, povaříme a na závěr zjemníme crème fraîche. Vložíme zpět kuře, prohřejeme a podáváme – kuře přelijeme omáčkou, doplníme smrži a snítkou estragonu.

Ohodnoťte tento recept: 

10 hlasů

Další recepty Celý díl