Telecí kotleta s rizotem


Lahůdkové maso s jemným rizotem nemá chybu.
600 g telecí kýty
sůl
mletý pepř
olivový olej
Telecí kýtu osolíme, opepříme a na pánvi s trochou olivového oleje opečeme z obou stran. Podáváme s rizotem (viz níže).
Rizoto
1 hrnek rýže typu carnaroli nebo arborio (v Portugalsku arroz carolino)
1 cibule
2 stroužky česneku
100 g uzeného hovězího krku,
olivový olej
voda
sůl
100 g mladého zelí
Na olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, na kostičky nakrájený uzený hovězí krk, přidáme rýži, osmahneme, zalijeme vodou, osolíme a dusíme 15 minut, až je rýže na skus a má krémovou konzistenci. Během vaření promícháme a podle potřeby doplníme vodu. Ke konci varu přidáme na tenké nudličky (Juliene) nakrájené mladé zelí.
Ohodnoťte tento recept: