Moučníky a cukroví

Pražené ovesné vločky s karamelem, červeným melounem, vanilkovým smetanovým krémem a makovým medem

Tip na moderní dezert pro letní měsíce.

4 porce

8 lžic jemných ovesných vloček
4 lžíce krupicového cukru
2 plátky červeného melounu
2 limetky
hrst máty
2 kelímky vanilkového smetanového krému
4 lžíce medu
4 lžíce mletého máku

Vločky nasucho opražíme dorůžova.

Cukr rozpustíme, jakmile zhnědne, vlijeme a rozetřeme jej na pečicí papír, necháme vystydnout a rozdrtíme.

Meloun nakrájíme na drobné kostičky, ochutíme mátou, limetkovou kůrou a šťávou.

Do skleniček klademe podle své libosti meloun, vločky, vanilkový krém, med, mák a ozdobíme kousky karamelu.

Ohodnoťte tento recept: 

8 hlasů

Další recepty Celý díl