Moučníky a cukroví
Pražené ovesné vločky s karamelem, červeným melounem, vanilkovým smetanovým krémem a makovým medem
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/crop/216/216562221900021/478973.jpg?1466325607)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/10084897100/foto09/../recepty/recept1726.jpg?1466166929)
Tip na moderní dezert pro letní měsíce.
4 porce
8 lžic jemných ovesných vloček
4 lžíce krupicového cukru
2 plátky červeného melounu
2 limetky
hrst máty
2 kelímky vanilkového smetanového krému
4 lžíce medu
4 lžíce mletého máku
Vločky nasucho opražíme dorůžova.
Cukr rozpustíme, jakmile zhnědne, vlijeme a rozetřeme jej na pečicí papír, necháme vystydnout a rozdrtíme.
Meloun nakrájíme na drobné kostičky, ochutíme mátou, limetkovou kůrou a šťávou.
Do skleniček klademe podle své libosti meloun, vločky, vanilkový krém, med, mák a ozdobíme kousky karamelu.
Ohodnoťte tento recept:
8 hlasů