Moučníky a cukroví
Pražené ovesné vločky s karamelem, červeným melounem, vanilkovým smetanovým krémem a makovým medem
Tip na moderní dezert pro letní měsíce.
4 porce
8 lžic jemných ovesných vloček
4 lžíce krupicového cukru
2 plátky červeného melounu
2 limetky
hrst máty
2 kelímky vanilkového smetanového krému
4 lžíce medu
4 lžíce mletého máku
Vločky nasucho opražíme dorůžova.
Cukr rozpustíme, jakmile zhnědne, vlijeme a rozetřeme jej na pečicí papír, necháme vystydnout a rozdrtíme.
Meloun nakrájíme na drobné kostičky, ochutíme mátou, limetkovou kůrou a šťávou.
Do skleniček klademe podle své libosti meloun, vločky, vanilkový krém, med, mák a ozdobíme kousky karamelu.
Ohodnoťte tento recept:
8 hlasů