Různé

Jihočeská cmunda

Výtečná, zasytí, chutná teplá i studená, samotná, k pivu, meltě s mlékem nebo i se zelím.

1 kostka droždí
2 lžičky cukru
300 ml mléka
200 g hladké mouky
200 g polohrubé mouky
300 g syrových brambor
300 g brambor vařených ve slupce
2 vejce
200 g škvarků
50 g sádla
4 stroužky česneku
hrst majoránky
sůl
sádlo nebo olej na vymazání pekáče
mák na posypání

Droždí rozmícháme s cukrem na kašičku, vmícháme vlažné mléko, obě mouky, najemno nastrouhané brambory, sůl, vejce, najemno nasekané škvarečky, rozpuštěné sádlo, česnek utřený se solí, drhnutou majoránku, a vypracujeme lité těsto, hustší než na lívance, které necháme na teplém místě vykynout.

Poté ho vlijeme do sádlem vymazané pečicí nádoby, posypeme mákem a pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C dozlatova (asi 50 minut).

Ohodnoťte tento recept: 

28 hlasů

Další recepty Celý díl