Kedlubnový krém s kuřecími játry a ředkvičkami na másle


Sezónní kedlubnová polévka vás překvapí svojí lahodnou chutí. Určitě ji vyzkoušejte!
8 porcí
1 cibule
40 g másla
4 kedlubny
2 stroužky česneku
2 lžíce hladké mouky
1 l zeleninového vývaru
250 ml smetany
muškátový květ
sůl
Cibuli a kedlubny nakrájíme na kostky.
Na másle osmahneme cibulku dosklovata, přidáme kedlubnu, osmahneme, vmícháme česnek utřený se solí, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme 20 minut, poté dochutíme solí a muškátovým květem.
Servírujeme s kuřecími játry a bylinkovými bulkami – viz níže.
vložka do polévky
100 g kuřecích jater
2 cl koňaku
sůl
1 lžíce mouky
20 g másla
8 ředkviček
Játra očistíme a nakrájíme na menší kousky, které zalijeme koňakem. Necháme odležet, poté smícháme s moukou a opečeme na másle, přidáme na klínky nakrájené ředkvičky, opečeme a osolíme. Vkládáme do polévky přímo do talíře.
bylinkové bulky
20 g másla
2 jarní cibulky
10 g droždí FALA
1 lžička cukru
70 ml vlažného kefíru
1 vejce
300 g hladké mouky
2 lžičky soli
1 vejce na potření
Na másle opečeme na kolečka nakrájenou jarní cibulku.
Droždí rozmícháme s cukrem na kašičku, zalijeme teplým kefírem, přidáme vejce, mouku, sůl a cibuli opečenou na másle. Vypracujeme hladké těsto, které necháme, zakryté utěrkou, na teplém místě kynout asi 1 hodinu. Během kynutí můžeme promísit.
Z vykynutého těsta tvarujeme malé bulky, které necháme na plechu vyloženém pečicím papírem ještě 30 minut kynout, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 20 minut dozlatova.
Ohodnoťte tento recept: