Máslová paštika z drůbežích jater
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/crop/216/216562221900017/472982.jpg?1463867757)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/10084897100/foto09/../recepty/recept1712.jpg?1463661201)
Paštika podle Patrika Bečváře je jemná, s pikantním brusinkovým přelivem. Skvěle chutná k jakémukoliv pečivu.
10 porcí
500 g drůbežích jater
3 vejce
2 stroužky česneku
2 snítky tymiánu
mletý pepř
sůl
250 g přepuštěného másla
200 g brusinkového kompotu
2 plátky želatiny
voda na namočení
pečivo na podávání
Očištěná kuřecí játra nakrájíme nahrubo, vložíme do mixeru spolu s vejci, drceným česnekem, drhnutým tymiánem, opepříme, osolíme a dohladka rozmixujeme.
Do směsi na závěr zamixujeme přepuštěné máslo. Vlijeme do pečicí nádoby a ve vodní lázni (nádobu s paštikou vložíme do pekáčku s vodou) pečeme ve vyhřáté troubě při 100 °C 30−40 minut.
Po upečení dáme vychladit. Na paštiku nalijeme přes sítko brusinkový přeliv (viz dále) a necháme ztuhnout.
Brusinkový přeliv
Želatinu namočíme a necháme nabobtnat.
Brusinkový kompot prohřejeme a necháme v něm rozpustit želatinu (nevaříme). Přes sítko nalijeme na paštiku a necháme v chladu ztuhnout.
Paštiku podáváme s pečivem.
Ohodnoťte tento recept: