Maso

Paprikové lečo se špekáčky

Pikantní a dobré paprikové lečo určitě obohatí váš kulinářský repertoár.

4−6 porcí

4 špekáčky
80 g sádla
2 červené cibule
2 jarní cibulky
4 stroužky česneku
1 chilli paprička
½ fenyklu
2 červené kapie
2 červené papriky
2 lžíce rajského protlaku
4 bobkové listy
mletý pepř
sůl
100 ml bílého vína
200 ml vody
1 snítka tymiánu
4−6 plátků chleba

Špekáčky nakrájíme na kolečka a opečeme na pánvi, vyjmeme a ponecháme stranou.

Do pánve do výpeku po špekáčkách přidáme sádlo, na kterém postupně opečeme nakrájenou zeleninu na nudličky nebo kostičky. Chilli papričku nakrájíme nadrobno.

Nejprve opečeme cibuli, přidáme bobkový list a česnek, chilli papričku, fenykl, papriky, osmahneme, vmícháme a zarestujeme rajský protlak, podlijeme vínem, vodou, opepříme, osolíme a krátce podusíme, aby byla zelenina na skus. Poté vmícháme špekáčky, prohřejeme a servírujeme. Zdobíme tymiánem, podáváme s chlebem.

Ohodnoťte tento recept: 

29 hlasů

Další recepty Celý díl