Skotské vejce


Myslíme, že se skotské vejce stane ve vaší kuchyni hitovkou. Ačkoliv kalorické, chutná skvěle.
6 porcí
500 g mletého vepřového masa (libovější, např. z plece)
150 g tepelně neupravené slaniny
2 šalotky
1 vejce
30 g strouhanky
1 hrst sekané šalvěje
1 hrst sekané plocholisté petržele
sůl
černý pepř6 vajec uvařených natvrdo
50 g hladké mouky
2 vejce na obalení
100 g obyčejné nebo panko strouhanky
slunečnicový olej na smažení
Na podávání
6 lžic majonézy
1 lžička dijonské hořčice
citronová šťáva
listy salátu
Mleté maso smícháme s na kostičky nakrájenou slaninou, šalotkou, vejcem, nasekanými bylinkami, ochutíme solí a pepřem.
Oloupaná vejce obalíme v mouce, poté v masové směsi (asi 0,5 cm silné), opět obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a na závěr ve strouhance.
Smažíme ve vyšší vrstvě oleje pozvolna dozlatova. Po usmažení vyjmeme, odložíme na savý papír a podáváme s majonézou ochucenou dijonskou hořčicí a citronovou šťávou, doplníme listovým salátem.
Ohodnoťte tento recept: