Zeleninová jídla

Glazovaná mrkev s lískovými ořechy a křenovou panna cottou

Další z výtečných pokrmů, vyhlížejících vesele a jarně. Glazovaná mrkev i panna cotta jsou snadné na přípravu. Vyzkoušejte, ohromíte všechny strávníky.

500 g středně velké mrkve s natí
voda
sůl
80 g másla
30 g lískových oříšků
špetka cukru
muškátový oříšek

Mrkev očistíme, ponecháme na ni část zelené natě (3 cm) a uvaříme ji na skus v osolené vodě a ihned zchladíme, osušíme a opečeme na másle, zasypeme cukrem, promícháme s oříšky, dochutíme muškátovým oříškem. Podáváme s křenovou panna cottou.

Křenová panna cotta

2 plátky želatiny
100 ml vody na namočení želatiny
300 g 33% smetany
sůl
čerstvý křen

Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě.

Smetanu vlijeme do rendlíku, vmícháme čerstvě nastrouhaný křen, zahřejeme, vmícháme nabobtnalou želatinu, nevaříme!!!. Jakmile se želatina rozpustí, nalijeme smetanu do misky a necháme ztuhnout a vychladit. Při podávání vykrajujeme z panna cotty noky a podáváme k mrkvi.

Ohodnoťte tento recept: 

4 hlasů

Další recepty Celý díl