Moučníky a cukroví

Veganská jablková bublanina

Výtečný koláč, který nabízíme nejen pro vegany! Chutná skvěle a nepoznáte, že neobsahuje vajíčka, mléko či máslo.

do dortové formy o průměru cca 25 cm

1 hrnek = 300 ml
2 hrnky hladké celozrnné mouky
1 hrnek třtinového cukru
na špičku nože soli
1 ½ lžičky jedlé sody
1 lžička prášku do pečení
2 lžičky mleté skořice
1 hrnek rostlinného mléka (kokosové, mandlové, rýžové)
2 kompotované broskve
4 lžíce šťávy z kompotu
2 lžíce citronové šťávy
3 lžičky vanilkového extraktu
¼ hrnku rostlinného oleje
2 jablka
¾ hrnku ořechů

V míse smícháme a dobře promícháme sypké suroviny – mouku, cukr (z uvedeného množství cca 3 lžíce cukru ponechám stranou, použijeme později), sůl, jedlou sodu, kypřicí prášek a skořici.

Ve druhé míse smícháme mléko s nakrájenými broskvemi, kompotovou a citronovou šťávou, vanilkovým extraktem a olejem. Vše přilijeme a vmícháme do sypké směsi.

Těsto nalijeme do dortové formy vymazané olejem, poklademe najemno nakrájenými jablky, ořechy, zasypeme cukrem a skořicí. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 35 minut.

Ohodnoťte tento recept: 

61 hlasů

Další recepty Celý díl