Treska zapékaná v bešamelu


Treska jakožto ryba s minimálním obsahem tuku chutná skvěle s hedvábným bešamelem, ve kterém nás překvapí chuť dozlatova osmažené cibulky a parmezánu. Vše se skvěle snoubí. Neváhejte, vyzkoušejte, ochutnejte.
4 porce
600 g filetu z tresky
sůl
1 velká cibule
olej
80 g parmezánu
Bešamel
50 g másla
50 g hladké mouky
0,5 l mléka
1 citron
Filet tresky naporcujeme, lehce osolíme a ve vyhřáté troubě na 175 °C 10 minut zapečeme.
Máslo rozpustíme, vmícháme mouku, osmahneme, za stálého míchání vlijeme studené mléko, zavaříme, ochutíme citronovou šťávou a kůrou. Krátce provaříme a necháme zchladnout.
Cibuli osmahneme na oleji dozlatova, parmezán nastrouháme.
Na dno zapékacích misek poklademe bešamel, navršíme tresku, na ni cibulku, parmezán a opět bešamel. Zapékáme ve vyhřáté troubě na 210−220 °C dozlatova.
Ohodnoťte tento recept: