Sýrová polévka s tousty


Jednoduché a vynikající. Snadná příprava polévky člověka až zaráží, ale je to skutečně tak! Máte hlad a nemáte čas, potřebujete se zahřát a zároveň si pochutnat? Pro úplně expresní polévku doporučuji použít bujón v kostce. Pokud nemáte po ruce sýr typu hermelín, poslouží vám i obyčejný tavený sýr. A nemáte-li čas připravit tousty, nakrájejte starší rohlík na kostičky a opečte jej na másle, do polévky si pak nandá každý podle libosti.
4 osoby
polévka
2 hermelíny
1,2 l vývaru drůbežího nebo zeleninového
bílý pepř
sůl
tousty s kozím sýrem
4 plátky veky
100 g kozího sýru
hrst petrželky nebo pažitky
2 stroužky česneku
olivový olej
pepř
sůl
1. V horkém vývaru rozpustíme na kostičky rozkrájený sýr, necháme jej rozpustit, krátce přejít varem a podle chuti osolíme a opepříme (pokud je hermelín chutný a výrazný, ani není třeba dochucovat).
2. Česnek nasekáme najemno, přidáme k rozdrobenému kozímu sýru, stejně tak nasekanou petrželku, olivový olej, pepř, sůl. Natřeme na veku, ještě pokapeme olivovým olejem a dáme zapéct na max. teplotu na tři minuty. Tousty překrojíme a vkládáme do horké polévky.
Ohodnoťte tento recept: