Maso

Kuličky z mletého jehněčího masa s nivou a s omáčkou z lesního ovoce

Specifická chuť jehněčího masa doplněného aromatickým sýrem se dobře snoubí se sladkokyselou ovocnou omáčkou.

500 g mletého libového jehněčího masa
100 g zlaté nivy
mletý pepř
sůl

Mleté maso osolíme, opepříme a promícháme s nadrobenou nivou. Tvarujeme malé kuličky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě asi 10 minut při 220 °C. Podáváme s omáčkou (viz níže) a například šťouchanými bramborami.

omáčka

50 g cukru
300 g mraženého lesního ovoce
100 ml červeného vína
1 citron
100 g másla
100 g čerstvého lesního ovoce (borůvky, maliny nebo ostružiny)

Cukr rozpustíme na karamel, vmícháme rozmražené ovoce, zalijeme vínem, ochutíme citronovou kůrou i šťávou, povaříme a zredukujeme do omáčkové konzistence. Odstavíme, vmícháme máslo a čerstvé ovoce. Omáčku podáváme k masu, můžeme i k tučným sýrům a paštikám.

Ohodnoťte tento recept: 

30 hlasů

Další recepty Celý díl