Saláty

Melounový salát s rajčatovou esencí a čerstvým kozím sýrem

Tento recept vychází ze základu tradiční polévky gaspacho, je však pojat moderním způsobem.

6 porcí

600 g rajčat
1 šalotka
1 stroužek česneku
30 g bílého vinného octa
1 lžička soli
1 lžička cukru
2 druhy melounů (vždy po ¼ ks)
18 červených cherry rajčátek
12 žlutých cherry rajčátek
240 g čerstvého kozího sýru
snítku oregana, máty a bazalky

Rajčata nakrájíme na čtvrtinky, vložíme do mixeru spolu s nakrájenou šalotkou, stroužkem česneku, solí, cukrem a pár kapkami octa a rozmixujeme v pyré.

Pyré přecedíme přes plátýnko a necháme stát 24 hodiny v lednici.

Cherry rajčátka, červená i žlutá, nakrojíme na špičce i straně stopky do křížku, krátce spaříme ve vroucí vodě a ihned zchladíme a slupky oloupeme.

Z melounů vykrájíme kuličky.

Servírujeme rajčátka, kuličky z melounů, zalijeme rajčatovou esencí a doplníme kozím sýrem a bylinkami.

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl