Melounový salát s rajčatovou esencí a čerstvým kozím sýrem
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/crop/215/215562221900034/435384.jpg?1447534352)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/10084897100/foto09/../recepty/recept1643.jpg?1447415641)
Tento recept vychází ze základu tradiční polévky gaspacho, je však pojat moderním způsobem.
6 porcí
600 g rajčat
1 šalotka
1 stroužek česneku
30 g bílého vinného octa
1 lžička soli
1 lžička cukru
2 druhy melounů (vždy po ¼ ks)
18 červených cherry rajčátek
12 žlutých cherry rajčátek
240 g čerstvého kozího sýru
snítku oregana, máty a bazalky
Rajčata nakrájíme na čtvrtinky, vložíme do mixeru spolu s nakrájenou šalotkou, stroužkem česneku, solí, cukrem a pár kapkami octa a rozmixujeme v pyré.
Pyré přecedíme přes plátýnko a necháme stát 24 hodiny v lednici.
Cherry rajčátka, červená i žlutá, nakrojíme na špičce i straně stopky do křížku, krátce spaříme ve vroucí vodě a ihned zchladíme a slupky oloupeme.
Z melounů vykrájíme kuličky.
Servírujeme rajčátka, kuličky z melounů, zalijeme rajčatovou esencí a doplníme kozím sýrem a bylinkami.
Ohodnoťte tento recept: