Moučníky a cukroví

Jablkovo-ořechový koláč

Rodinný recept nám poslala rodina Uhlířova z Horní Plané. Panečku, tam vědí, co je dobré! Po koláči se jen zapráší. Koláč plný jablek je vlahý a určitě se stane i Vaším oblíbeným moučníkem.

na vyšší plech o rozměru cca 30 × 40 cm

1 hrnek = 300 ml

4 velká jablka
5 celých vajec
1,5 hrnku krupicového cukru
2 hrnky hladké mouky
1 lžička jedlé sody
1 vrchovatá lžička skořice
¾ hrnku nasekaných vlašských ořechů
1 hrnek slunečnicového oleje
100 g čokolády na vaření

Jablka nakrájíme na malé kousky, nestrouháme je.

Vejce vyšleháme s cukrem, vmícháme slunečnicový olej, mouku s jedlou sodou, skořici, ořechy, na drobné kousky nasekanou čokoládu a na závěr jablka.

Pečeme v máslem vymazané a strouhankou či hrubou moukou vysypaném pekáči, ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 30 minut.

Ohodnoťte tento recept: 

1724 hlasů

Další recepty Celý díl