Rebarborové pyré a karamelizovaná rebarbora s jahodami, oplatkou a bazalkovou smetanou
Osvěžující dezert – tip pro celé léto.
4 porce
rebarborové pyré
20 g třtinového cukru
50 g rebarbory
karamelizovaná rebarbora
20 g třtinového cukru
20 g rebarbory
3 cl bílého vína
oplatky
30 g hladké mouky
30 g moučkového cukru
30 g bílku
na podávání
40 g zakysané smetany s bazalkou
4 jahody
Rebarborové pyré – rebarboru nakrájíme, posypeme cukrem, zakryjeme alobalem a ve vyhřáté troubě na 180 °C pečeme 30 minut, poté rozmixujeme.
Karamelizovaná rebarbora – cukr rozpustíme na karamel, vložíme nakrájenou rebarboru, zamícháme, zastříkneme bílým vínem, krátce prohřejeme.
Oplatky – z mouky, cukru a bílku připravíme hladké těsto, které pomocí stěrky rozetřeme do tenké vrstvy tvaru oplatek na silikonový plát. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C 2−3 minuty dorůžova.
Servírujeme porci pyré, karamelizované rebarbory, bazalkové smetany, dozdobíme jahodami a oplatkou.
Ohodnoťte tento recept: