Moučníky a cukroví

Rebarborové pyré a karamelizovaná rebarbora s jahodami, oplatkou a bazalkovou smetanou

Osvěžující dezert – tip pro celé léto.

4 porce

rebarborové pyré

20 g třtinového cukru
50 g rebarbory

karamelizovaná rebarbora

20 g třtinového cukru
20 g rebarbory
3 cl bílého vína

oplatky

30 g hladké mouky
30 g moučkového cukru
30 g bílku

na podávání

40 g zakysané smetany s bazalkou
4 jahody

Rebarborové pyré – rebarboru nakrájíme, posypeme cukrem, zakryjeme alobalem a ve vyhřáté troubě na 180 °C pečeme 30 minut, poté rozmixujeme.

Karamelizovaná rebarbora – cukr rozpustíme na karamel, vložíme nakrájenou rebarboru, zamícháme, zastříkneme bílým vínem, krátce prohřejeme.

Oplatky – z mouky, cukru a bílku připravíme hladké těsto, které pomocí stěrky rozetřeme do tenké vrstvy tvaru oplatek na silikonový plát. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C 2−3 minuty dorůžova.

Servírujeme porci pyré, karamelizované rebarbory, bazalkové smetany, dozdobíme jahodami a oplatkou.

Ohodnoťte tento recept: 

4 hlasů

Další recepty Celý díl