Moučníky a cukroví
Pečený ananas v karamelu s vanilkovou zmrzlinou
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/w512/215/215562221900013/396427.jpg?1429992982)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/10084897100/foto09/../recepty/recept1587.jpg?1430126860)
Ananas v následující kombinaci je svěžím dezertem dnešního menu.
1 ananas
200 g třtinového cukru
300 ml vody
50 ml bílého rumu
2 limetky
3 ks badyánu
3 ks kardamomu
1 ks skořice
1 ks chilli
50 g másla
100 ml 33% smetany
vanilková zmrzlina
Ananas okrájíme, nakrájíme na plátky a vykrojíme tvrdý střed.
Do pánve nasypeme třtinový cukr, vlijeme vodu a svaříme, zastříkneme bílým rumem, limetovou šťávou, vložíme koření, krátce provaříme, vmícháme máslo, smetanu, vložíme ananas a prohřejeme. Podáváme s kopečkem vanilkové zmrzliny.
Ohodnoťte tento recept:
11 hlasů