Moučníky a cukroví

Tvarohové knedlíčky s pošírovanou hruškou v červeném víně a jablíčkové pyré

V Česku oblíbené knedlíčky přijdou vždy k chuti, tyto jsou navíc pojaté studenty z Horažďovic moderně, s důvtipem a estetikou.

4 porce

knedlíčky

185 g měkkého tučného tvarohu
2 žloutky
75 g hrubé mouky
20 g strouhanky
citronová kůra
1 vanilkový cukr

na obalení

100 g přepuštěného másla
strouhaný perník
opražená strouhanka s cukrem

Z ingrediencí určených na knedlíčky vytvoříme hladké těsto, které necháme 15 minut odležet. Tvarujeme malé knedlíčky velikosti vlašského oříšku, vaříme v lehce osolené vodě. Po uvaření scedíme a vložíme do přepuštěného másla. Část knedlíčků obalujeme ve strouhaném perníku a část v opražené strouhance smíchané s cukrem. Podáváme s pošírovanou hruškou, jablkovým pyré a vinnou redukcí.

vinná redukce

200 ml červeného vína
1 ks skořice
1 ks badyánu
4 hřebíčky

1 hruška

Hrušku nakrájíme podélně na tenké plátky a vložíme do kastrůlku s vínem a kořením. Povaříme, jakmile je hruška měkká na skus, vyjmeme ji a víno zredukujeme na medovou konzistenci.

jablkové pyré

1 jablko
2 lžíce přepuštěného másla
snítka meduňky

Z jablka oloupeme slupku, odstraníme jádřinec, nakrájíme na kostičky, které podusíme na másle, poté rozmixujeme s pár lístečky meduňky.

Ohodnoťte tento recept: 

5 hlasů

Další recepty Celý díl