Filety ze pstruha v oříškové krustě s hráškovým pyré a máslovou estragonovou omáčkou


4 porce
4 porce
4 celí pstruzi
sůl
100 g lískových oříšků
100 g přepuštěného másla
Nejprve si připravíme filety ze pstruha a osolíme je. Z koster připravíme vývar. Lískové oříšky nameleme, vsypeme je na mělký talíř a filet pstruha stranou bez kůže do oříšků obalíme. Pečeme na přepuštěném másle jen stranou s oříšky. Teprve až vypneme zdroj tepla, rybu otočíme.
hráškové pyré
50 g másla
200 g mraženého hrášku
100 ml 33% smetany
muškátový květ
sůl
Na rozpuštěném másle osmahneme hrášek, zalijeme smetanou, osolíme, ochutíme muškátovým květem, přivedeme k varu, povaříme a rozmixujeme.
estragonová omáčka
silný rybí vývar
100 g másla
2 snítky estragonu
Rybí vývar zjemníme máslem, prohřejeme a ochutíme sekaným estragonem.
pstruhový kaviár
klíčky hrášku
Servírujeme hráškové pyré, porci pstruha, kterou přeléváme estragonovou omáčkou, doplníme kuličky kaviáru a klíčky hrášku.
Ohodnoťte tento recept: