Moučníky a cukroví

Kefírová buchta

Neznáme nikoho, komu by tahle buchta nezachutnala.

Těsto

(1 sklenice = 200 ml)

3 sklenice polohrubé mouky
2 sklenice moučkového cukru
1 balíček vanilkového cukru
1 sklenice nahrubo mletých ořechů
1 lžíce jedlé sody
3 lžíce kakaa
2 sklenice kefíru
½ sklenice rostlinného oleje

meruňková nebo rybízová marmeláda

Všechny ingredience na těsto smícháme a nalijeme do vymazaného pekáče.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 150 °C stupňů cca 30 min.

Po vyndání necháme buchtu vychladnout a pomažeme marmeládu a polijeme polevou.

Čokoládová poleva

2 čokolády na vaření
100 g másla
1 zakysaná smetana
oříšky na posypání

Čokoládu s máslem rozehřejeme nad vodní lázní, zamícháme a přidáme zakysanou smetanu, dobře promícháme a natřeme na buchtu. Posypeme mletými oříšky. Necháme ztuhnout a podáváme.

Ohodnoťte tento recept: 

1090 hlasů

Další recepty Celý díl