Key Lime Pie z Floridy
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/w512/215/215562221900003/380972.jpg?1423868805)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/10084897100/foto09/../recepty/recept1546.jpg?1424084919)
Nestárnoucí dezert, který potěší každého milovníka sladkostí.
300 g grahamových nebo ovesných sušenek
150 g másla
1 plechovka sladkého kondenzovaného mléka (cca 400 g)
4 žloutky
4 limetky
špetka soli
1 šlehačka na ozdobeni
Sušenky nahrubo nadrtíme a propracujeme s máslem změklým při pokojové teplotě (podle chuti můžeme dosladit třtinovým cukrem, 1−2 lžíce).
Těstem vyložíme formu a ve vyhřáté troubě na 150 °C předpečeme 10 minut a necháme zchladnout.
Žloutky šleháme po dobu 1 minuty, poté za stálého šlehání vešleháme kondenzované mléko, až se objem zvětší a krém zhoustne a zbělá. Při vyšších otáčkách to trvá asi 3−4 minuty. Vešleháme ještě limetovou šťávu a kůru, přidáme špetku soli a nalijeme na korpus. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C 10−12 minut. Necháme zchladnout. Podáváme se šlehačkou.
Ohodnoťte tento recept: