Maso

Krůtí prsa v parmezánové krustě s omáčkou z medu a dijonské hořčice

Další skvělý recept, který se v menu zaoceánských parníků drží pěknou řádku let. Hosté vědí, co je dobré! Petr Nožička nám prozradil, jak na to.

4 porce

100 g rozpuštěného másla
1 stroužek drceného česneku
1 lžička sekaného tymiánu
4 lžíce dijonské hořčice
120 g japonské Panko strouhanky nebo klasické nahrubo mleté
120 g strouhaného parmezánu
1 lžíce najemno sekané petrželky
600 g krůtích prsou
mletý pepř
sůl
hladká mouka

Do rozpuštěného horkého másla vmícháme dijonskou hořčici, utřený česnek se solí a nasekaný tymián.

Strouhanku smícháme s parmezánem a nasekanou petrželkou.

Krůtí prsa nakrájíme na menší plátky přes vlákno, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a máslové marinádě. Na závěr obalíme v parmazánové strouhance.

Necháme odležet asi jednu hodinu a smažíme z obou stran dozlatova.

Podáváme s medovou omáčkou (viz níže) a bylinkovou bramborovou kaší.

Omáčka

60 ml bílého vinného octa
100 g dijonské hořčice
60 g majonézy
60 zakysané smetany
2 lžíce medu
1 malý stroužek česneku
sůl

Vinný ocet zredukujeme na dvě kávové lžičky a smícháme s hořčicí, majonézou, smetanou, medem a česnekem utřeným se solí.

Příloha

bramborová kaše s bazalkou

Ohodnoťte tento recept: 

95 hlasů

Další recepty Celý díl