Bizoní kuličky s pikantní omáčkou


Oblíbený pokrm – masové kuličky ochucené parmezánem a gorgonzolou se dobře snoubí s rajčatovou chilli omáčkou.
Kuličky
1 kg mletého bizoního zadního masa
3 lžíce strouhaného parmezánu
3 lžíce strouhané gorgonzoly
½ hrnku strouhanky
½ cibule na drobné kostičky
2 vejce
4 lžíce kečupu
1 lžíce balsamikového octa
mletý pepř
Všechny uvedené ingredience smícháme, tvarujeme kuličku o průměru cca 2,5 cm a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 10 minut.
Omáčka
3 lžíce oleje
½ cibule
1 lžíce třtinového cukru
4 lžíce kečupu
200 g rajského protlaku
1 ½ lžíce chilli omáčky
1 lžíce worcesterské omáčky
mletý pepř
olej
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli do zlatohněda, zasypeme cukrem, když se rozpustí, zarestujeme kečup a rajský protlak, ochutíme chilli omáčkou, worcesterskou omáčkou, pepřem a solí.
Provaříme zvolna 5 minut a podáváme s pečenými kuličkami.
Ohodnoťte tento recept: