Carpaccio z bizona
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/w512/215/215562221900002/379291.jpg?1423259790)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/10084897100/foto09/../recepty/recept1540.jpg?1423474695)
Bizoní maso patří mezi nejluxusnější pochoutky. Tenké průhledné plátky syrového masa s vašimi chuťovými buňkami udělají divy.
svíčková z bizona
panenský olivový olej
čerstvě mletý pepř
mořská sůl
limetka
jalapeño (čti chalapeňo) paprička
Ze svíčkové odřízneme kraje – tzv. špičku a palec. Středový váleček zabalíme do potravinářské folie nebo mikrotenového sáčku, dobře vytvarujeme a utáhneme.
Vložíme na 1−3 hodiny do mrazáku.
Na nářezovém stroji nakrájíme tenké plátky masa, vyskládáme na talíř, zakápneme olejem, opepříme, osolíme, přidáme měsíček limetky a jalapeño papričku.
Jak na carpaccio po domácku?
Tenké plátky masa rozprostřeme na talíř a přes potravinářskou folii ho zlehka paličkou rozklepeme, dále postupujeme dle popisu viz výše.
Ohodnoťte tento recept: