Maso

Carpaccio z bizona

Bizoní maso patří mezi nejluxusnější pochoutky. Tenké průhledné plátky syrového masa s vašimi chuťovými buňkami udělají divy.

svíčková z bizona
panenský olivový olej
čerstvě mletý pepř
mořská sůl
limetka
jalapeño (čti chalapeňo) paprička

Ze svíčkové odřízneme kraje – tzv. špičku a palec. Středový váleček zabalíme do potravinářské folie nebo mikrotenového sáčku, dobře vytvarujeme a utáhneme.

Vložíme na 1−3 hodiny do mrazáku.

Na nářezovém stroji nakrájíme tenké plátky masa, vyskládáme na talíř, zakápneme olejem, opepříme, osolíme, přidáme měsíček limetky a jalapeño papričku.

Jak na carpaccio po domácku?

Tenké plátky masa rozprostřeme na talíř a přes potravinářskou folii ho zlehka paličkou rozklepeme, dále postupujeme dle popisu viz výše.

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl