Ryby a mořské plody

Tatarák z lososa s avokádem a lososovým kaviárem

Oblíbený tatarák z lososa může mít mnoho podob, tento je decentně ochucený zázvorem a pikantní „sweet and chilli sauce“.

6−8 porcí

400 g břišní části filetu z lososa
1 šalotka
1 citron
1 lžička čerstvého strouhaného zázvoru
1 lžička „sweet and chilli sauce“
sůl
2 avokáda
citronová šťáva

na podávání:
listový salát
olivový olej
lososový kaviár
1 bagetka

Losos a šalotku nakrájíme na drobné kostičky. Citronovou kůru a zázvor nastrouháme, vše smícháme spolu s citronovou šťávou, sweet and chilli sauce, trochu osolíme.

Oloupané avokádo nakrájíme na kostičky, zakápneme citronovou šťávou.

Servírujeme porci lososového tataráku, kopeček avokáda, kousek listového salátu, zakápneme olejem a doplníme kuličkami lososového kaviáru. Podáváme s bagetkou.

Ohodnoťte tento recept: 

23 hlasů

Další recepty Celý díl