Maso

Kachní prsíčka s marmeládou z červené řepy a sušených švestek

Delikatesa zajímavého složení – šťavnaté kachní maso se skvěle snoubí s nevšední, výtečnou marmeládou.

4−6 porcí

2 kachní prsa s kůží
drcený římský kmín
sůl

Kůži nařízneme do mřížky, okořeníme drceným římským kmínem. Takto připravené maso opečeme na pánvi rozehřáté nad středním plamenem nejprve kůží dolů, po cca 3 minutách otočíme a stejně dlouho pečeme i z druhé strany. Kachní prsa vložíme do vyhřáté trouby na 100−120 °C a pečeme ještě 10 minut.

Po upečení maso osolíme a necháme zchladnout. Krájíme našikmo na tenké plátky.

marmeláda

8 lžic krupicového cukru
200 g vařené červené řepy
200 g sušených švestek
250 ml červeného vína
hvězdička badyánu
mletá skořice
drcený kardamom

celozrnný chléb
směs klíčků

V kastrolu nebo vyšší pánvi rozpustíme cukr na světlý karamel, vložíme nekrájené švestky a červenou řepu, podlijeme vínem, přidáme koření – badyán vcelku (ke konci vyjmeme), skořici a kardamom a podusíme. Jakmile je vše měkké, rozmixujeme a dáme vychladit.

Celozrnný chléb nakrájíme na tenké plátky a nasucho opečeme dokřupava.

Servírujeme plátky masa s marmeládou, doplníme o chlebové plátky, dozdobíme klíčky.

Ohodnoťte tento recept: 

18 hlasů

Další recepty Celý díl