Sashimi z lososa s růžovým pepřem, citronovým dresinkem a sezamovým olejem
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/w512/214/214562221900038/371539.jpg?1419689185)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/10084897100/foto09/../recepty/recept1531.jpg?1419693794)
Sashimi je japonská pochoutka ze syrových ryb nebo mořských plodů, podávaná s omáčkou a dalšími doplňky.
6−8 porcí
500 g hřbetní části filetu z lososa
Hřbetní část filetu z lososa očistíme a zabalíme vcelku do potravinářské folie a vložíme do lednice nebo na chvíli před servírováním do mrazáku.
dresink
2 citrony
sójová omáčka (Kikkoman sushi & sashimi)
cukr
Z citronové šťávy a kůry (kůra postačí z jednoho citronu), sójové omáčky a cukru vymícháme pikantní dresink.
na podávání
černé sezamové semínko
sezamový olej
růžový pepř
směs klíčků
Sezamové semínko nasucho opražíme.
Z dobře vychlazeného lososa krájíme tenké (3−4 mm) tenké plátky a klademe vedle sebe na talíř. Přidáme pár kuliček růžového pepře, přelijeme dresinkem, doplníme sezamovým semínkem a klíčky a na závěr přelijeme horkým olejem. Olej jemně zasyčí a můžeme podávat.
Ohodnoťte tento recept: