Ryby a mořské plody

Sashimi z lososa s růžovým pepřem, citronovým dresinkem a sezamovým olejem

Sashimi je japonská pochoutka ze syrových ryb nebo mořských plodů, podávaná s omáčkou a dalšími doplňky.

6−8 porcí

500 g hřbetní části filetu z lososa

Hřbetní část filetu z lososa očistíme a zabalíme vcelku do potravinářské folie a vložíme do lednice nebo na chvíli před servírováním do mrazáku.

dresink

2 citrony
sójová omáčka (Kikkoman sushi & sashimi)
cukr

Z citronové šťávy a kůry (kůra postačí z jednoho citronu), sójové omáčky a cukru vymícháme pikantní dresink.

na podávání

černé sezamové semínko
sezamový olej
růžový pepř
směs klíčků

Sezamové semínko nasucho opražíme.

Z dobře vychlazeného lososa krájíme tenké (3−4 mm) tenké plátky a klademe vedle sebe na talíř. Přidáme pár kuliček růžového pepře, přelijeme dresinkem, doplníme sezamovým semínkem a klíčky a na závěr přelijeme horkým olejem. Olej jemně zasyčí a můžeme podávat.

Ohodnoťte tento recept: 

11 hlasů

Další recepty Celý díl