Maso

Vánoční šneci

Exkluzívní vánoční pochoutkou jsou v některých rodinách či restauracích šneci.

4 porce

30 g másla
2 šalotky
snítka tymiánu
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
4 kuličky celého pepře
300 ml bílého vína
100 g vyloupaných, očištěných a předvařených hlemýžďů zahradních
sůl
2 tucty ulit

V kastrůlku rozpustíme máslo, opečeme šalotku dosklovata, přidáme snítku tymiánu, koření a bílé víno, vložíme hlemýždě, osolíme a pozvolna vaříme doměkka a scedíme.

Telecí fáš

200 g mleté telecí kýty
mletý pepř
sůl

Mleté maso opepříme, osolíme a dobře promícháme.

Bylinkové máslo

100 g másla
1 snítka plocholisté petrželky
1 snítka tymiánu
½ lžíce kapary
2 stroužky česneku
1 šalotka
1 chilli paprička
2 lžíce strouhanky

Máslo utřeme s nadrobno nasekanými ingrediencemi, na závěr vmícháme strouhanku.

Do ulity vmáčkneme lžičku telecí fáše, maso z hlemýždě, zatřeme bylinkovým máslem.

Ulity vyskládáme do pekáče nebo speciálních zapékacích misek na šneky a gratinujeme (zapékám shora) ve vyhřáté troubě na 250 °C asi 10−15 minut.

Ohodnoťte tento recept: 

5 hlasů

Další recepty Celý díl