Americká hrnková pizza


Za nepříliš vysokých nákladů upečeme celý plech výtečné pizzy. Pokud máte velký hlad, čtyři se výtečně nasytí, jinak se nají i šest či osm strávníků.
4 porce
Těsto
1 kostka droždí
1 lžíce cukru
½ hrnku vlažné vody
2 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
2 hrnky hladké mouky
Omáčka a náplň
4 lžíce olivového oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
1 ½ hrnku drcených rajčat
2 lžičky provensálského koření
sůl
1 hrnek krájené šunky od kosti
1 hrnek krájených žampionů
1 hrnek strouhané mozzarelly
snítka bazalky
Cukr rozmícháme s droždím, zalijeme vlažnou vodou a přidáme všechny sypké suroviny. Vypracujeme hladké těsto, necháme vykynout. Poté rozválíme a vložíme do vymaštěného plechu.
Cibuli a česnek nakrájíme najemno a orestujeme na oleji dosklovata. Přidáme rajčata, ochutíme kořením a solí. Krátce podusíme a necháme vychladit.
Chladnou směsí potřeme těsto a poklademe šunkou, sýrem, plátky žampionů a natrhanou bazalkou.
Pečeme v troubě na 200 °C asi 30 minut.
Ohodnoťte tento recept: