Šunka od kosti s ragú z červené řepy a krup s majoránkovou omáčkou


Atraktivní přílohy k šunce velmi dobře sednou.
4 porce
500 g šunky od kosti
směs bylinek
voda
Těsně před podáváním nakrájíme šunku na plátky a ohřejeme ji nad parou – bylinkovou várkou.
Ragú
2 lžíce dýňového oleje
400 g vařené červené řepy
200 g vařených krup
špetka drceného fenyklu
1 stroužek česneku
sůl
červený vinný ocet
V hlubší pánvi mírně ohřejeme dýňový olej, vložíme na kostky nakrájenou červenou řepu, prohřejeme, vmícháme ječné kroupy, drcený fenykl, nasekaný česnek, osolíme a podle chuti zakápneme vinným octem.
Majoránková omáčka
150 g másla
1 šalotka
plocholistá petrželka
majoránka
1 lžička cukru
100 ml vody nebo masového vývaru
střik bílého vinného octa
mletý bílý pepř
sůl
3 lžíce tučné zakysané smetany (crème fraîche)
Na másle opečeme nadrobno nakrájenou šalotku dosklovata, vmícháme sekanou petrželku, zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat, zalijeme vodou nebo vývarem, zastříkneme octem, ochutíme solí, bílým pepřem a majoránkou. Vmícháme smetanu, zredukujeme a servírujeme.
Ohodnoťte tento recept: