Ryby a mořské plody
Mušle po námořnicku
Maximálně jednoduchý recept se zaručeným výsledkem – slavné „mušle po námořnicku“.
2 porce
1 kg slávek
1 menší mrkev
1 stonek řapíkatého celeru
½ malé bílé cibule
½ malé červené cibule
2 stroužky česneku
3 mini rajčátka
150 ml bílého vína
150 ml 33% smetany
50 ml rybího vývaru
bílé pečivo
mletý pepř
sůl
Do kastrolu vložíme nakrájenou zeleninu kromě rajčat, bílé víno, očištěné mušle, sůl, mletý pepř, přivedeme k varu, vaříme přiklopené 2 minuty, poté prohodíme, přidáme rajčata, smetanu, rybí vývar a vaříme ještě 2 minuty. Podáváme s bílým pečivem.
Ohodnoťte tento recept:
13 hlasů