Zapečené domácí těstoviny s houbami a tvarohem


Máte hub tolik, že nevíte, co s nimi? Zde je zajímavý a vydatný recept z jednoho pekáče.
4 porce
Těsto
300 g hladké mouky
3 velká vejce
1 lžíce olivového oleje
2 lžičky soli
Náplň
1 větší mrkev
2 stonky řapíkatého celeru
1 větší cibule
olivový olej
30 g másla
300 g lesních hub
drcený kmín
sůl
500 g měkkého polotučného tvarohu
Z mouky vytvoříme kopeček, do středu vytvoříme důlek, do kterého vložíme vejce, olivový olej a sůl. Vidličkou vmícháme do mouky, poté ručně vypracujeme v hladké tuhé těsto.
Z těsta vyválíme tenký plát, který krájíme na libovolné tvary (proužky, fleky).
Těstoviny zavařujeme v osolené vodě asi dvě minuty, poté scedíme, zchladíme a zakápneme olivovým olejem.
Zeleninu nakrájíme na kostičky, houby na větší kusy.
Na olivovém oleji opečeme nejprve mrkev s řapíkatým celerem, přidáme cibuli, osmahneme, vložíme trochu másla, drcený kmín, houby, opečeme a osolíme. Tuto směs promícháme s vařenými těstovinami a tvarohem, vložíme do zapékací nádoby, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a zapečeme dozlatova.
Ohodnoťte tento recept: