Salát z červené řepy
Kdysi, před dvěma roky, když jsme vybírali představitele do tohoto seriálu, přišel Filip do konkurzu s tímto receptem. Jeho jednoduchost a zároveň chuťová pestrost končí naprostou harmonií. Salát mě nadchnul a jsem ráda, že se našlo vhodné téma, ve kterém ho můžeme představit. Pokud nemáte právě čas na zdlouhavé vaření řepy, klidně kupte sterilovanou, poslouží vám stejně dobře.
4 porce
3 středně velké vařené červené řepy (vařit můžete s fenyklovým semínkem)
3 broskve
svazek rukoly
2 hrsti kešú oříšků
50 ml panenského olivového oleje
2 lžíce balsamikového octa
3 lžíce medu
sůl
čerstvě mletý pepř
1. Kešú ořechy opečeme v pánvi na sucho, pěkně dozlatova.
2. Z olivového oleje, balsamikového octa, medu, soli a pepře vymícháme dresink.
3. Vařenou řepu nakrájíme na jemné plátky a broskve nakrájíme na osminky.
4. Na talíř načechráme porci rukoly, doplníme řepou a broskvemi, posypeme kešú oříšky a zakápneme dresinkem.
Ohodnoťte tento recept: