Těstoviny

Pankrácké špecle

Výtečné domácí těstoviny, které můžete připravit na mnoho způsobů. Zde jsou tři tipy, jeden lepší než druhý.

Těsto na špecle

750 g hladké mouky
100 g másla
5 vajec
sůl
muškátový oříšek
cca ½ l mléka

Máslo rozpustíme, do vlahého přidáme vejce, mléko, sůl, muškátový oříšek, zamícháme a vmícháme mouku. Když nám vznikne hustší těsto, necháme ho asi 10 minut odležet. Přes síto na noky zavařujeme špecle do vroucí osolené vody. Podebereme je vařečkou ode dna, aby se nepřichytily a jakmile vyplavou na povrch, jsou vařené, scedíme je.

Hotové špecle připravujeme na mnoho variant.

1) s pecorinem, petrželkou a vídeňskou cibulkou

Na olivovém oleji prohřejeme vařené špecle, sypeme pecorinem, nasekanou petrželkou a vídeňskou cibulkou.

2) s pancetou, petrželkou a vídeňskou cibulkou

Na troše olivového oleje rozpečeme na kostičky nakrájenou pancetu dokřupava, přidáme špecle, prohřejeme, opepříme. Servírujeme na talíř, posypeme nasekanou petrželkou a vídeňskou cibulkou.

3) s lososem, smetanou a pecorinem

Na pánvi rozehřejeme olivový olej, opečeme na něm na kostičky nakrájené maso lososa, zalijeme trochou smetany, zredukujeme a podáváme. Na talíři posypeme nasekanou petrželkou a strouhaným pecorinem.

Ohodnoťte tento recept: 

49 hlasů

Další recepty Celý díl