Meruňkové knedlíky z bramborového těsta
Výtečné knedlíčky, na něž je třeba uvařit brambory den předem – s těstem se lépe pracuje, neteče, nelepí se.
1 kg brambor
2 vejce
150 g hladké mouky
70 g dětské krupičky
70 g solamylu
sůl
meruňky
kostkový cukr
Na podávání
strouhanka
máslo
moučkový cukr
Brambory uvaříme den předem. Druhý den je oloupeme, najemno nastrouháme, přidáme vejce, krupici, mouku, bramborovou moučku a trochu soli. Vypracujeme hladké těsto, které na pomoučeném vále vyválíme, nakrájíme čtverce o straně 6−7 cm, do každého zabalíme meruňku, kterou jsme z půlky rozkrojili, vyjmuli pecku a nahradili ji kostkou cukru.
Vaříme v mírně osolené vodě asi 7 minut. Podáváme s nasucho opraženou strouhankou, přeléváme přepuštěným máslem a sypeme moučkovým cukrem.
Ohodnoťte tento recept: