Rakouský míchaný salát


Tento salát se podává jako příloha k masu, skládá se ze salátu bramborového, zelného, listového salátu, rajčátka, okurky.
Bramborový salát
600 g vařených salátových brambor
sůl
červená cibule
mletý pepř
olej
Dresink
studený hovězí vývar nebo voda
bílý vinný ocet
cukr
sůl
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, osolíme, přidáme na drobné kostičky nakrájenou cibuli, mletý pepř a olej. Přimícháme dresink, který připravíme smícháním všech uvedených ingrediencí, má mít sladkokyselou chuť.
Zelný salát
bílé hlávkové zelí
kmín
sůl
olej
hovězí vývar nebo voda
bílý nebo červený vinný ocet
Zelí nakrájíme na tenké nudličky, smícháme s kmínem, solí, olejem, přidáme trochu hovězího vývaru a octa. Rukou dobře promačkáme a necháme půl hodiny až hodinu odležet.
Salát servírujeme jako přílohu k masu – na talíř klademe bramborový a zelný salát, doplníme hlávkovým salátem a rajčátkem, vše zlehka zakápneme octem, olejem, zlehka opepříme.
Ohodnoťte tento recept: